Hovedprosjekt med isproduksjon

Isproduksjon som er laget av biprodukter i næringsmiddelindustrien.

De fire studentene Janne Ihlen, Vibekke Gabrielsen, Jørgen Josefsen og Fredrikke Thorbjørnsen går på kjemi matteknikk deltid på det siste året og har som en del av sitt hovedprosjekt å utvikle en is fra biprodukter i produksjon av mat som ikke blir brukt (eggehvite og eplebunnfall). I dette tilfelle fra oppdragsgiver Bamserudlåven i Mysen. De er opptatt av en bærekraftig og helhetlig utnyttelse av råvarene, og vil derfor utvikle en eplesorbet fra Dyre gård i Rygge og eggehvite av egen isproduksjon for å få 100% utnyttelse av råvarene. Hensikten med hovedprosjektet er produktutvikling, og det vil si i dette tilfellet å finne en resept som kan brukes til salgsprodukt med en kombinasjon av stabilisatorer. Hoved råvarene er økologiske.

Studentene var til stede under åpen dag på fagskolen og lot alle få smake av sine produkter, noe som var svært så populært.

Vibekke Gabrielsen var ikke til stede da bildene ble tatt.