Fagskolen i Østfold etablerer fagråd

Fagråd for å borbedre samarbeidet mellom skole og næringslivet.

Den 19. november ble det etablert fagråd ved Fagskolen i Østfold. Som tilbyder av fagskoleutdanning skal fagskolen ta hensyn til lokalt, regionalt og nasjonalt kompetansebehov innenfor prioriterte samfunnsområder.

For å sikre et tett og nødvendig samarbeid med arbeidslivet, ønsker vi å etablere fagråd for hvert enkelt av våre studietilbud. Dette mener vi vil kunne gi en vinn-vinn situasjon hvor vi som skole får anledning til å bli enda bedre kjent med arbeidslivets kompetansebehov – både på kort og lang sikt, og med det kan vi tilpasse våre studietilbud til arbeidslivet. Arbeidslivet får en gyllen anledning til å bli bedre kjent med skolen vår generelt, våre studietilbud, våre ressurser (deriblant faglærere) og studenter spesielt.

Vi ønsker oss ressurspersoner fra nærings- og organisasjonslivet som kan komme med verdifulle innspill til oss som fagskole. Sammen med våre dyktige faglærere kan de bidra til å øke skolens kompetanse innen de aktuelle fagområdene, og være med på å utvikle nye studietilbud dersom slike behov avdekkes.

Tanken er å gjennomføre to møter pr år, et på høsten og et på våren.

Etablerte fagråd ved Fagskolen i Østfold får følgende mandat:

• Fange opp og orientere om endringer og utfordringer innen fagområdet.
  • Gi råd og tilbakemelding om konkret innhold i temaene som inngår i emnene beskrevet i

studieplanene. Hva bør prioriteres / nedprioriteres i undervisningen.

• Bidra i forbindelse med hovedprosjekter, gjesteforelesninger, ekskursjoner, bruk av dataprogrammer, lab. utstyr, lab. oppgaver, m.m.
  • Gi råd om hva skolen bør vektlegge ved rekruttering av nye studenter og nye faglærere.

Det ble i første omgang dannet fire fagråd med fagene Elektro med fordypning Elkraft, BIM- tekniker konstruksjon, Kjemi med fordypning prosess og Bygg og anlegg med fordypning Bygg. Vi er fornøyd med en god oppstart, og håper på å få med enda flere ved neste korsvei sier Heidi Gamlesanne, Utdanningsleder, teknisk ved Fagskolen i Østfold.

Bygg

Petter Nilsson                  IEC-HUS

Ståle Andre Wiig              PEAB

Pål Kallasten                     Pro landskap AS