Østfold fagskole blir med på massivt tre-bølgen

`

En studentgruppe ved Østfold fagskole har valgt å se nærmere på massivtre i sin prosjektoppgave. I den forbindelse var det naturlig å besøke en byggeplass hvor man nettopp benytter denne byggemetoden. Gruppa inviterte derfor seg selv for å se på de nye studenthybelbyggene som føres opp av Ove Skår AS, i tilknytning til høgskolen i Halden. Ekstra hyggelig var det å bli tatt imot av byggeplassleder Tarjei Olsen i Ove Skår AS som selv har vært student ved fagskolen.

Massivtre er ennå ikke mye utbredt i Norge, men metoden har en rekke fordeler.

• Kort byggetid
  • Positive miljøegenskaper
  • Gir bygg med godt inneklima
  • Utnytter treets egenskaper på en god måte
  • Enkel montering
  • Lav vekt på elementene gir enkel håndtering
  • Stor fleksibilitet med hensyn til utforming og planløsning
  • Gir lite avfall på byggeplassen
  • Elementene produseres på fabrikk under kontrollerte former, noe som gir høy grad av nøyaktighet
  • Gode statiske egenskaper
  • God totaløkonomi

Gruppe tre, på omvisning med tidligere fagskoleelev Tarjei Olsen, nå ansatt som byggeleder hos Ove Skår A/S. Gruppe Tre består av Stian Eimot, Ørjan Nilsen, Petter Bjertnæs Nilsson, Morten Kirkhus, Christer Bubandt Olsen og David Vasques. Gruppen skal prosjektere et forslag til nytt kontorbygg i massivtre for Fredrikstad kommune.