Nåværende student fikk jobb

Student Kristian Lyngmo på jobb.

Kristians arbeidsplass er i Norgeseliten som er eiet av Berggård  Amundsen & Co  hvor han er ansatt som kjedekonsulent.

Norgeseliten er en landsdekkende elektrikerkjede med elektroentreprenører. Kjeden består av 175 virksomheter med rundt 2 000 fagutdannede elektrikere. De har i tillegg de verktøy og hjelpemidler som gjør hverdagen enklere for enhver ansatt.

Jobben hans er å oppsøke kunder og følge opp avtaler for Norgeseliten med blant annet merkevarebygging, profilering og support på dataprogram. Dette gjelder også kurs, hjelpemidler, styrke samholdet bedriftene imellom og kompetanseoverføring. Alt dette har han ansvar for samtidig som han er student ved fagskolen. Han er nå inne i sitt tredje år (deltid) og er ferdig til sommeren 2015.

Hva var grunnen til at du begynte på Fagskolen i Østfold?

Jeg jobbet som prosjektleder tidligere og hadde kun gr. L sertifikat. Jobben stilte blant annet krav til mye beregninger. Jeg ønsket derfor å heve kompetansen da jeg følte at jeg kunne for lite.

Hvordan er det å studere på fagskolen?

Det var/er til tider meget krevende med jobb, skole og familie. Jeg har en samboer og to bleieunger. Det er meget viktig å ha samboer med på laget.

Videre er det meget lærerikt å treffe mennesker som er i samme situasjon. Lærerne er bra og det er mye å lære.

Kristian er ferdig til sommeren, og er nå inne i hovedoppgaven på studiet. Han sier det skal bli deilig å bli ferdig med skolen og konsentrere seg bare om jobb.

Jobben byr på mye reising. Han dekker Trondheim, Romerike, Finnsnes, Telemark og Vestfold.

På bildene er Kristian på besøk hos Andreassen & Larsen Elektriske (AL Elektriske AS) som ble startet i 1990 av Knut Andreassen og Jarle Larsen.
Etter ganske kort tid viste det seg at det var behov for flere ansatte og i løpet av disse årene har de vokst til totalt 11 ansatte. Etter hvert har de fått flere medarbeidere med forskjellig kompetanse og arbeidsområder og resultatet er at dagens AL Elektriske kan utføre det meste innenfor elektrofaget. På bildene ser vi også Jarle Skovly som er ansatt i AL Elektriske som elektromontør og også er deltidsstudent ved Fagskolen i Østfold.