Content1 | col2

Jan-Rune fikk jobb på Bama Industri avd. Moss

Jan- Rune Asbjørnsen fikk jobb som produksjonssjef.

Jan-Rune begynte sin nye karriere ved at han etter 13 år begynte å reagere på støvet der han jobbet, og han utviklet etter hvert astma. Bedriften tilbød han en kontorjobb mens han gikk på skole, en slags utdanningsstilling.

 

Jan-Rune har bakgrunn fra prosessfag i 13 år. Han søkte dermed inn på fagskolen til kjemi prosess på deltid over tre år. Jeg måtte velge deltid for å kombinere jobb – skole – arbeid. Dette var nødvendig for å overleve økonomisk. Fagskolen er han veldig fornøyd med, men det første året var hardt fordi det var en omstilling å gå fra arbeidslivet til student. Han hadde når han begynte på fagskolen ikke gått på skole siden 1993. Fagskolen har en utrolig fleksibel ordning, og er flinke til å få deg inn på «løpet» igjen. Vi hadde en del tøffe leveringsfrister i forbindelse med prosjekter, og han passer på å takke lærerne for å være «runde».

 

Han er nå Produksjonssjef m/personalansvar for 26 arbeidstakere og ansvar for fabrikken som heter BAMA INDUSTRI A/S avd. Moss. BAMA er et stort konsern og skal nå investere 85 millioner i utvidelse av fabrikken i Moss. BAMA omsetter for 12-13 milliarder i året og har ca. 2000 ansatte totalt. Hoved produksjonen her i Moss er poteter, eller rettere bearbeidelse av poteter fram til ferdig produkt klar til leveranse. Produkter er rå og kokte poteter i menge forskjellige former. Så som kokte, råskrelte, bakte, kløvde, skivede, ternede osv.

Han har hatt stor nytte av fagskolen når det gjelder planlegging, budsjetter, analyser, prosessplanlegging og personalarbeid. «Jeg har mer tyngde nå» sier han i denne forbindelse. Han skjønte ikke nytten av dette til å begynne med, men oppdaget etter hvert nytten av disse fagene.

Når han søkte på ny jobb, la han vekt mye vekt på å utarbeide cv’n og forberede seg godt. Han fikk jobben på grunn av lang erfaring, fagskolen og kompetanse i Lean-arbeid. Personlige egenskaper spiller også inn i denne sammenheng. Han måtte gjennom tre ansettelsesintervjuer før han fikk jobben på BAMA fra 1. juli 2014.

Syzweb publiseringsløsning levert av Markedspartner