Barnepleier på Ullevål

Inger M. Hagen fikk sin drømmejobb som barnepleier ved Ullevål sykehus.

Det er stort behov for mennesker innen helse og omsorg. Inger M. Hagen fra Sarpsborg gikk mange runder med seg selv og sin familie før hun bestemte seg for å starte på Barsel- og barnepleie ved Fagskolen i Østfold. Det var ikke bare lett det første året fordi det blant annet føltes vanskelig å plutselig være student på nytt. Barsel- og barnepleien går over to år på deltid. Det andre året gikk strålende, hun lærte mye og ikke minst var det morsomt. Hun var også nervøs for prøver underveis i studiet, men dette viste seg å ikke være noe problem. Hun vil spesielt rose lærerne for å være flinke til å lære bort, og flinke til å «dytte» henne videre.

Inger har nå fått jobb takket være utdanningen og praksisen som var i studiet. Spesielt vil hun takke praksisveilederne Britt-Marie Jäger og Kine Reneflot ved Barneavdelingen på Ullevål sykehus. De skal ha mye ros for alt jeg har lært som barnepleier.

Inger har fagbrev innen helse og sosial og 8 år i hjemmesykepleien på Kråkerøy ved Fredrikstad. I 2012 begynte hun på Østfold fagskole og var ferdig utdannet i 2014. Den 1. september fikk hun jobb på Føde/barsel A ved Ullevål sykehus. Hun fikk bedre betalt enn før, og jobber nå i en tre skiftordning med dag/kveld/natt i 75% stilling. Inger har 3 barn + mann som alle bor i Sarpsborg. For å slippe å pendle hver dag, bor hun i et kollektiv med 7 andre mens hun jobber. Dette hadde ikke vært mulig uten å ha en fantastisk mann som støtter henne.

Skolen benyttet Ullevål som praksisplass hvor hun møtte et fantastisk personale, og nå jobber hun her.

Inger synes hun har fått en jobb hvor hun får se liv komme til verden og får lov til å knytte seg til deres familie – noe som er utrolig fint. Studentene ved fagskolen fikk også tilbud om ammeveiledningskurs noe som også fører til at det er lett å få jobb etterpå.

Til slutt et sitat fra Inger:

"Selv om skoleårene kan virke uutholdelig og slitsomt, er det viktig å ikke gi opp! Fordi jeg ikke ga opp, kom jeg i mål! Viljestyrke er mitt viktigste element"