Maskinteknikkstudenter besøker Norske Skog i Halden

STUDENTER FRA TIP-LINJEN PÅ BESØK HOS SAUGBRUKS
Fredag 21 oktober var siste års studenter på Maskinteknikklinjen på besøk hos Norske Skog, (Saugbruks) i Halden. Formålet med besøket var lære om vedlikeholdssystemet ved bedriften. Vedlikeholdsjef, Torkel Jensen og Jan Åke Freden fra HR-avdelingen var de tok imot oss. Torkel Jensen begynte med å fortelle om bedriftens historie, produksjon og produkter. Han redegjorde også for Saugbruks visjoner og mål. Torkel Jensen la stor vekt på betydningen av forebyggende vedlikehold. Han forklarte oss videre hvordan de gjennomført planlagte vedlikeholdstopper. Ved hjelp av tabeller og diagrammer så vi blant annet driftstid og stopptid, og hvordan forholdet mellom planlagt og ikke planlagt stopp var. Vi fikk også høre om konsekvensene av brannen de hadde tidligere i år.
Etter denne orienteringen tok Jan Åke Freden oss med på en rundtur i bedriften, Vi fikk se hvordan stokkene ble slipt til masse, og hvordan massen til sist ble til papir. Det var interessant og se dette fra innsiden. Mange kjenner bedriften som en av Haldens hjørnesteinbedrifter, men ikke alle har sett de fra innsiden.
Etter omvisningen ble det tid til en matbit og anledning til å få svar på spørsmål vi stilte.