Helsefagarbeidere gjør seg selv verdifulle

Det er et stort behov for fagkompetanse i offentlig helsevern. Derfor har Anne Marit Bye og Anita Kristin Noddeland Sandseter gjort seg selv verdifulle.

Etter å ha jobbet i cirka ti år som hjelpepleiere bestemte kollegene og venninnene seg for å ta en etterutdannelse. Via intranettet til sykehuset Østfold fikk de tips om mulighetene ved Fagskolen i Østfold. De tok først utdannelse som barsel- og barnepleiere – og det ga mersmak og nå tar de utdannelse i psykisk helsearbeid – selv om eksamenspresset er tungt å bære.

Eksamensnerver.

-Det er ikke bare moro å kjenne på presset før en eksamen igjen så mange år etter at du egentlig trodde du var ferdig med skoler og eksamen, røper Anne Marit som ikke legger skjul på at hun er veldig nervøs hver gang det nærmer seg eksamenstid.

-Men det er moro også da, skyter Anita Kristin inn og legger til at hun synes eksamen bare er moro.

Tilrettelegging.

De to jobber i dag innen psykisk helsevern i offentlig sektor og trives med det. Samtidig tar de vakter ved sykehuset i Østfold. Med en etterutdannelse, oppgaveinnleveringer, pensumlesing og eksamensforberedelser i tillegg, har de dagene fulle.

-Arbeidsgiveren vår har vært veldig hjelpsom med å tilrettelegge arbeidet etter utdannelsen vi tar. Derfor får vi mulighet til å være med på de samlingene som er. I tillegg er studiet tilrettelagt for folk som er i arbeid. Vi har en god dialog med lærerne våre og det er viktig, understreker de to som nå er i ferd med å avslutte linjen psykisk helsearbeider.

Ansvar for egen lære.

De to føler at Fagskolen ga dem motivasjon for å søke ny kunnskap i et fagfelt som trenger medarbeidere med bred kompetanse.

-Fagskolen fikk rett og slett frem det beste i oss, sier Anita Kristin.

-Vi opplever at alle studentene er svært motivert for de samlingene vi har. Alle møter godt forberedt og da kan vi suge til oss kunnskap fra hverandre siden alle har sine erfaringer å dele, sier Anne Marit.

-Samtidig har du høye forventninger til deg selv. Og mens en er lik-grå og kvalm før eksamensdagen går en annen rundt og smiler. Det er forskjell på folk, men vi er enige om at utdannelsen gjør at vi står sterkere og blir verdsatt av kommunen som vi jobber for, sier de to.